Mökkiviikko Kyyvedellä


Joka kesä perheen kanssa vuokrataan mökki jostain viikoksi kesäloman aikana. Tänä vuonna paikaksi valikoitui Kangasniemi. Mökki sijaitsi Luusniemessä aivan Kyyveden rannalla. Nämä mökkilomathan pääasiassa vietetään perheen kanssa yhdessä, mutta tällä kertaa oli auton katolla myös kajakki ja sitä oli tarkoitus käyttää. Ja niin käytettiinkin. Sen lisäksi, että minä kalastin, vaimo kävi omilla melontareissuilla ja kumpikin lapsista opetteli melonnan alkeita sylissä isuten. Pieni kipinäkin saattoi tuosta tarttua...

Maisemat Kyyvedellä olivat kalasteluun kohdallaan ja kelikin suosi melko hyvin. Ensimmäisen reissun tosin kalastin sateessa, koska oli vain pakko päästä vesille.. Jatkossa ilma olikin sitten enemmän tämän kuvan kaltaista.


Komeista keleistä huolimatta, tai ehkä juuri siksi kalantulo oli aika nihkeää. Onneksi lapset sentään ongella saivat ahvenia. Toiseksi viimeisellä reissulla lähdin jo aikaisin aamulla kalaan. Meloin muutaman kilometrin päähän ja löysin sieltä ruovikkoisen nimenkärjen ja myös muutaman hauen. Parikiloinen jäi kuitenkin näistä suurimmaksi.

Viimeisenä iltana lähdin vielä tietysti kalalle. Taas kerran kelit olivat kohdallaan ja nautiskelin kyllä aivan täysillä näistä maisemista.


Olin jo paluumatkalla, viimeisen ruovikon kohdalla ennen mökkirantaa ja ajattelin vielä siitä yrittää vaikka alkoikin jo hämärtää. Etenin ruovikon laitaa pikkuhiljaa ja yritin heittää mahdollisimman tarkasti. Eli aivan ruovikon laitaan, mutta ei liian pitkälle, ettei perho jää kiinni. Erään hyvän heiton jälkeen ehdin ottaa yhden vedon siimaa sisään kun siima pysähtyi. Hetken luulin siiman tarttuneen ruovikkoon, mutta sitten kävikin ilmi, että varsin pirteällä tuulella oleva haukihan se siellä. Muutaman metrin hauki tuli kiltisti, mutta kun lisäsin painetta, hauki painui takaisin syvälle ruovikkoon. Väänsin ihan kunnolla vastaan, hauki tuli muutaman metrin ja hyppäsi sitten kokonaan ilmaan. Tässä vaiheessa selvisi, että ihan mukavan kokoinen kala siellä oli. Ja todella pirteässä kunnossa! Hauki vei useita kertoja siimaa pitkän matkaa, junnasi syvemmälle ja hyppäsi ilmaankin vielä kolme kertaa, onneksi kuitenkin pysyi kiinni. Vääntöä jatkui hyvä tovi, kunnes sain pötkylän uitettua punnituspussiin. Koukku irtosi pussissa helposti hauen suupielestä, Sitten nopea melonta mökkirantaan, punnitus, kuva ja kalan vapautus. Hyvä mieli jäi tästä reissusta.




0 kommenttia: